BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK lanserer Baron Blod på mobilen

NRK går i bresjen for utviklingen på MMS og lanserer denne uken et nytt tilbud som kringkastingen selv fronter som 'TV på mobilen'.

26. aug. 2002 - 12:14
Baron Blod på mobilen. <i>Illustrasjon: NRK Telecom</i>
Baron Blod på mobilen. Illustrasjon: NRK Telecom

NRK skriver i en pressemelding at rikskringkastingen lanserer "et nytt TV-tilbud for mobiltelefon".

Riktig så avansert er det ikke, selv om mange av figurene som frontes er kjent fra TV-skjermen.

- Innslagene er hentet fra flere av NRKs kjente og kjære underholdningsprogrammer, sier Ivar Ragne Jenssen, prosjektsjef i NRK Underholdning.

For å se klippene må du ha en mobiltelefon som støtter MMS. På mobilen får du lyd, tekst og bilder og per dags dato er lengden ca. 30 sekunder. Det er kun et fåtall nye telefoner som støtter dette, så det blir slett ikke noe allmenntilbud i begynnelsen fra NRK.

- Vi vil gi folk mulighet til å teste innholdet gratis nå i starten. Etter hvert som vi føler oss trygge på kvalitet på innhold og teknologi, vil vi innføre betaling, forteller Anne Halvorsen, prosjektsjef i NRKs utviklingsavdeling.

Betaling vil komme etter hvert, men Halvorsen vil ikke si noe om hvilket prisnivå de vil legge seg på.

- Det er for tidlig å si noe om det. Vi vil uansett ha et fleksibelt tilbud med stykkpriser og abonnementspriser avhengig av type innhold. Sammen med Telenor mobil kommer vi til å teste stabiliteten på tjenestene utover høsten.

NRK har store forventninger til inntekter på dette området og tror, med sine muligheter for bildebruk, at dette blir større enn SMS.

- Dette blir visuelle produkter som er mer naturlig for NRK. Vi ser for oss både tjenester som støtter opp under TV-bilder, som for eksempel å sende et bilde i forbindelse med chat på NRK 2 og tjenester som har en egenverdi og står alene.

- Men det er jo rimelig primitivt nå i begynnelsen, det kan kanskje ikke kalles TV på mobilen?

- Det morsomme er at det virker. De testene vi foretar i høst vil gi svar på hvor attraktive disse meldingene er. Spesielt synes jeg bakgrunnsbilder og stillbildene er av veldig god kvalitet. Jeg bytter logoer daglig, sier hun og innrømmer at det er et stykke å gå på bilder i bevegelse.

- Kvaliteten på TV-klippene kommer selvsagt til å bli mye bedre,. Vi ønsker ¨å være med fra starten. Det at vi har skaffet oss rettigheter gjør det mulig å skaffe oss en sterk posisjon i markedet.

Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen skal sørge for at den mobile kanalen skal fylles med innhold og innrømmer at NRK fortsatt ikke tenker nok på krysspublisering og flere plattformer når de lager TV-innhold.

- Kort verbal typehumor, det er det vi satser på i første omgang. Det jeg ser, er at vi må lære innhold i flere kanaler, Vi går etter korte meldinger, fra folk som gjerne har en standing som har servert gode munnhell før, sier han.

Fra i dag kan du se kjendiser som Trond Kirkevaag, Otto Jespersen og Trond-Viggo Torgersen på telefoner med MMS.

- One-liners er en kunst, det er vanskelig å uttrykke seg kort og presist, men det egner seg veldig godt for mobilen.

- Vi kommer til å lage noen piloter for å teste ut formatene. Etter hvert håper vi å integrere dette i vanlig TV-produksjon, hvor man samtidig som man gjør ting for TV og er sminket og ferdig til å gå i studio, like så godt kan gjøre en telefonvariant, sier prosjektlederen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.