JUSS OG SAMFUNN

NRK med radiokanal fra Stortinget

NRK Stortingskanalen er NRKs tredje digitale radiokanal og ble åpnet onsdag av stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl. - Alle representanter får en mulighet til å bli lyttet til, sa hun under åpningen på Løvebakken.

Herman Berg
13. jan. 2000 - 15:38

Onsdag 12. januar var det klart for offisiell åpning av den tredje radiokanalen i DAB-format. NRK Stortinget er lansert som en forlengelse av det parlamentariske demokratiet, en kanal som ufiltrert sender alt som sies fra Stortinget og Odelstingets talerstol.

I utgangspunktet skal det være en direkte aksess-kanal á la den amerikanske TV-kanalen C-SPAN der det eneste innholdet er det som skjer, det vil si råmateriale. Ved store hendelser stiller imidlertid NRK med journalister.

Kanalen distribuerer via Internett, på vanlig frekvens i DAB-blokken og på frekvens 90.2 på FM-båndet i Oslo-området (90,1 fra 1. februar).

Dette er den tredje DAB-kanalen etter NRK Alltid Klassisk (1995) og Alltid Nyheter (1997). I fjor sa NRK til digi.no at de skulle lansere ni DAB-kanaler innen tre år.

- Vi får en mulighet til en mer direkte dialog mellom folket og de folkevalgte, og det ser vi på som et veldig stort fremskritt, sa stortingspresidenten under åpningen. - Folk vil glede seg over de gode resonnementene og de gode argumentene, men de vil også få anledning til å gremme seg over det som ikke er fullt så godt, og som de syntes er tåpelig og toskete. Men det er jo en del av demokratiet, sier hun.

Ifølge en introduksjonsartikkel på NRK Stortingets hjemmesider mener radiodirektør Tor Fuglevik at dette vil være et vesentlig bidrag til demokratiet.

- Dette er en viktig kanal for oss å etablere, fordi det heter i vårt oppdrag og våre statutter at vi skal bidra til å styrke det demokratiske potensialet ute i befolkningen og gjøre folk i stand til å utnytte sine rettigheter, sier Fuglevik i artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra