SIKKERHET

NRK: Norge samarbeidet med USA om å hacke russiske datanettverk

Norge og USA har samarbeidet om å hacke russiske datanettverk. Formålet er å innhente etterretningsinformasjon om Russland, ifølge NRK.

Etterretningstjenesten ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger. På dette bildet sitter E-tjenestens sjef Morten Haga Lunde (t.h) ved siden av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.v.) og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Etterretningstjenesten ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger. På dette bildet sitter E-tjenestens sjef Morten Haga Lunde (t.h) ved siden av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.v.) og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
22. mars 2018 - 08:17

NRK skriver at informasjonen framkommer av Edward Snowdens materiale fra NSA. Ifølge kanalen har USA og Norge siden 2011 hatt et samarbeid om spionasje i datanettverk.

NSA skal også ha hatt et særlig ønske om å skaffe informasjon om det russiske politiske lederskapet og den russiske forvaltningen av natur- og energiressurser.

Etterretningstjenesten har ikke ønsket å kommentere NRKs opplysninger.

Eldbjørg Løwer, leder for Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS), sier at utvalget «ikke kan kommentere E-tjenestens metodebruk i detalj, men utvalget er kjent med tjenestens metoder og hvordan metodene brukes».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.