NRK og TV 2 trolig alene om digital-TV

Mye tyder på at NRK og TV 2 blir den eneste søkeren for å få bygge det digitale TV-nettet.

Det kan bli liten konkurranse om å få lov til å bygge ut og eie et mastbasert (i motsetning til satellitt-basert) digitalt TV-nett i Norge. Det digitale nettet skal over for dagens analoge nett og gi flere kanaler, bedre kvalitet og interaktive tjenester.

Men dagens økonomiske klima og kravet om å dekke hele Norge (99,6 prosent av befolkningen) har åpenbart skremt vekk alle andre enn NRK og TV 2-eide Norges Television. Telenor har tidligere trukket seg fra samarbeidet, blant annet etter å ha uttalt at prosjektet ble for risikabelt økonomisk.

digi.no kunne i oktober i fjor avsløre at sendeselskapet til France Telecom, TDF, hadde meldt sin interesse og hatt flere møter med Post- og teletilsynet for å skaffe seg teknisk informasjon. Men siden har det blitt stille, forteller Vibeke Grevstad i Post- og teletilsynet.

- Vi burde ha hørt om noen flere hadde det vært interesse for å delta. Men vi har verken hørt noen mer fra TDF eller noen andre som vil ha teknisk informasjon, forteller hun til digi.no.

Tatt i betraktning utbyggingsprosjektets størrelse og milliardinvesteringene som skal gjøres, er "sommerferie" en lite plausibel forklaring på stillheten.

Heller ikke Roy Kristiansen, avdelingsdirektør for medieavdelingen i Kulturdepartementet, har hørt fra noen mulige søkere.

Betyr ikke dette at det bare blir én søker, spør digi.no.

- Det vil vi ikke spekulere i. Vi mener vi har gitt den informasjonen en utbygger søker, svarer Kristiansen.

Til toppen