DIGI.NO

NRK prøvesmaker på podcasting

NRK deler nå ut MP3-filer i sin første podcasting-tjeneste, men unngår rettighetsproblemene.

19. apr. 2005 - 09:04

Såkalt podcasting er en av de mest omtalte nye teknikkene for tiden. Podcasting lar brukere laste ned radiosendinger til sine iPods og andre MP3-spillere og høre på dem når de vil.

Nå er NRK ute med den trolig første norske tjenesten. NRK har ikke markedsført lanseringen, men på NRKs debattforum ligger det en forklaring og en lenke.

digi.no spurte tidligere i vinter platebransje-organisasjonen IFPI om ikke podcasting og muligheten til å laste ned radiosendinger med musikk er problematisk.

IFPI-sjef Sæmund Fiskvik påpekt da at han mener at podcasting "er en soleklar ulovlig aktivitet" fordi man sprer kopibeskyttet innhold.

NRK ser da også ut til å ha tatt dette på alvor. Den nye tjeneste er en del av Urørt-konseptet til P3 og deler bare ut musikk fra usignerte, norske band som lar NRK spre musikken deres gratis, får digi.no vite av Ken Håkegård i P3.

digi.no spør P3-sjef Are Nundal om hva slags planer NRK har videre fremover for podcasting og hvordan man ser på rettighetsspørsmålet.

- Podcastingen er et litt lengre lerret å bleke, og når det gjelder de ordinære radiosendingene med musikk er dette vanskelig. Vi må bruke noe mere tid på å se om det finnes en løsning på rettighetsspørsmålet, sier Nundal til digi.no.

Her finner du oppskriften og lenken til NRKs første podcasting-tjeneste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.