NRK Radio starter nett-TV-sendinger

Radiokjendis Bare Are (i forgrunnen) og sauebonden Odin Jensenius blir forsøkssauer når NRK Upunkt setter i gang streaming av radioprogram fra Petre på permanent basis. Allerede klokken 13 i dag kan du få se i hvordan NRK Petre ser ut.

I lengre tid har den hippeste delen av Norsk Rikskringkasting prøvd å formidle at statskringkasteren vil konvergere radiosendinger inn i noe mer enn lyd. Streaming av ulike begivenheter har begynt å bli vanlig, men nå kommer det første radioprogrammet der levende bilder sendes på permanent basis.

Det er Are Sende Osen, mannen bak trønder-programmet "Bare Are", som har tillatt kameraer i studio. Forrige onsdag var det prøvesending og i dag klokken 13 skal de i gang for alvor.

- Vi tar ikke spesielle hensyn til de som kikker på. Det er jo et radioprogram hvor vi tilbyr folk en slags tilleggservice, sier 'Bare Are' til digi.no.

Radioprogrammet går i utgangspunktet på Petre og det er redaksjonen i NRK Upunkt som sørger for nettsendingene. Det vil ikke fungere som XLTV gjorde, radioprogrammet, som den gamle Petre-helten Espen Thoresen bragte til TV-skjermen, og som etter hvert ble mye TV og mindre radio.

Rare Are er i år langt fra alene i studio, men fungerer i kompaniskap med Odin ("Hallois-kossen-står-det-te'!?") Jensenius. Jensenius er sauebonde fra Nord-Trøndelag og dermed sykelig opptatt av sau. Værmeldingen får et litt annet innhold enn vanlig når Odin rapporterer siste nytt fra sauefjøset.

De to kjører sitt eget slankeopplegg for dem som har opparbeidet seg en ølvom i jula. De danser Charleston og blotter brystene, mens saue-oder runger over eteren. "Med målebånd rundt livet og knekkebrød i hand skal svulmende mager fordrives" som det så poetisk blir fremstilt på duoens
egne hjemmesider på NRK Upunkt.

Duoen opptrer dessuten ikke bare i studio 1 på Tyholt, men også på fester, i stand-up show og alle andre steder der de kan få utløp for sin spesielle form for Midt-Norge-humor.

Men første mål er altså å bli web-TV-helter.

Til toppen