BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK slår TV 2 på mobilt OL-nett

Mens NRK har et skikkelig opplegg for det mobile internettet, har ikke TV 2 klart å stable på beina en skikkelig WAP-tjeneste.

15. sep. 2000 - 13:08

Er du skikkelig OL-frik og ønsker å holde deg oppdatert om Sydney-lekene uansett hvor du beveger deg, har NRK svaret på dine drømmer. NRK Telekom lanserer en WAP-tjeneste på denne nettadressen.

Tjenesten er utviklet av NRK sammen med Høyskolen i Østfold og inneholder i dag allmenn-nyheter fra nyhetsavdelingen i NRK. Under OL vil det være mulig å få oppdaterte OL-resultater og andre nyheter distribuert også til mobiltelefonen fra en egen internettadresse. Ifølge statskanalen vil de 30 medarbeiderne som er på jobb under OL også kunne bidra til denne kanalen (i tillegg til de andre mediekanalene) 24 timer i døgnet.

Og NRK påstår at det faktisk også finnes brukere som benytter WAP-telefoner i vårt langstrakte land. 150.000 telefoner skal være antallet, og NRK viser til Telenor og Dagens Næringsliv som sannhetsvitner på det antallet.

TV 2, som i flere år har levert tjenester via mobiltelefonen (men ikke WAP), kommer på sin side ikke til å lansere en liknende tjeneste overfor sine TV-seere.

- Vi har sett på det, men blant annet på grunn av tidspress ble det ikke noe av, opplyser Nils Borhaug i TV 2 Interaktiv til digitoday.no.

Han sier at de i utgangspunktet fikk noen hevendelser fra eksterne innholdsleverandører om levering av innhold på mobil, men mente da at de skulle greie å få på plass noe selv.

- Det er litt synd for oss at vi ikke har greid det, men vi tviler uansett på om omfanget og bruken av dette blir så stort, sier han.

Det eneste mobile TV 2 kommer til å lansere, er en SMS-konkurranse hver dag i forbindelse med sendingene. Også NRK kommer til å benytte tekstmeldinger (og telefon) i tre former; "OL Quiz" med spørsmål fra OL, "OL Nøtter" som er en ferdighetskonkurranse og kåring av banens beste spiller i lagkonkurranser som fotball og håndball.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.