JUSS OG SAMFUNN

NRK-Sporten satser på mobil-nyheter

Sportsredaksjonen i NRK er strålende fornøyd med resultatene fra sin første mobil-satsning - "Fjørtoft-nyhetene" under Fotball-EM. Nå satses det på å utvikle liknende tjenester for OL i september.

Siri Braathen
5. juli 2000 - 11:22

Med gjennomsnittlig 8 500 abonnenter og to meldinger per dag under Fotball-EM, kom det totale antall meldinger Sporten sendte ut opp i rundt 70 000. Lene Hordvik, markedssjef i Aktivum, NRK-selskapet som selger SMS-tjenestene, kaller "Fjørtoft-prosjektet" en kjempesuksess.

Alt i alt endte Sporten opp på plussiden, noe Hordvik karakteriserer som "veldig bra i startfasen". Videre kan hun fortelle at antall abonnenter var "over all forventning" med tanke på hva som var lagt ned i markedsføring.

Aktivum og Sportsredaksjonen satser nå på å dra nytte av erfaringene fra Fotball-EM til å bygge opp mot OL i Sydney. Det tas sikte på å tilby både SMS-nyhetstjenester og EMS, en innmeldingstjeneste som gir publikum mulighet til å komme med innspill og spørsmål til redaksjonen. Under EM hadde redaksjonsmedlemmene nok å henge fingrene i, med mellom 1000 og 2000 meldinger å besvare hver dag. Men Sporten ser nytten av å få innblikk i hva publikum er opptatt av.

På sikt håper Aktivum og Sporten at inntjening fra disse tjenestene kan hjelpe redaksjonen til å lage bedre programmer.

Les mer om sportsnyheter på mobil:


Arne Scheie, Kjell Magne og Per Ståle på WAP

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.