FORBRUKERTEKNOLOGI

NRK utgir radio-programvare

Gratis apps til iPhone, Android og Nokia.

14. jan. 2010 - 11:48

NRK lanserer i dag programvare for å lytte til radio gjennom telefonen. Det finnes radio-apps fra før, men statskanalen slår på stortromma og lanserer et bredt tilbud.

Applikasjonene, det er to stykker, er laget både for iPhone, Nokia- og Android-baserte mobiltelefoner.

Følgende radiokanaler er tilgjengelig gjennom tilbudet: NRK P1 (alle distriktssendinger), NRK P2, NRK P3, NRK mp3, NRK Gull, NRK Alltid nyheter, NRK Super, NRK Folkemusikk, NRK Klassisk, NRK Sami radio og NRK Jazz.

Nokia-versjonen har kun radio. Android- og iPhone-brukere får flere valg:

I tillegg til kanalene har NRK funnet plass til både egne nettsider, podcasts, trafikkmeldinger og værtjenesten Yr.no integrert i programvaren. Det samme er sosiale nettjenester som Facebook og Twitter.

Lydkvalitet

Foreløpig streamer NRK lyden i mp3. Inntil videre går lydstrømmen i 64 kilobit/s. Det er ikke optimalt, men NRK er i ferd med å ruste opp sin tekniske infrastruktur. Ifølge NRKbeta skal lyden bli bedre gjennom å gå over til lydformatet AAC i løpet av sommeren.

iPhone har så langt ikke offisiell støtte for å kjøre tredjeparts programmer i bakgrunnen. Det er likevel mulig å bruke NRKs radio-app samtidig med andre programmer, gjennom å velge å kjøre lyden gjennom nettleseren Safari.

NRK har valgt å lage to versjoner av mobilapplikasjonen. En med alle kanalene og en egen versjon kun for NRK P3. I sistnevnte er det lagt inn egne radiokanaler som nonstop Radioresepsjonen, Pyro og National Rap Show.

Programmene er gratis (datatrafikk i Edge- eller 3G-nettet ikke medberegnet) og kan lastes ned her:

For iPhone: NRK Radio i App Store og NRK P3 i App Store

Android-versjonene kan hentes i Android Marketplace.

Nokia-versjoner: NRK Radio og NRK P3

Programmene blir også tilgjengelig gjennom formidlere som GetJar, Mobile9, Mobango og Ovi Store når de er godkjent, opplyser NRK.

- Som lisensfinansiert allmennkringkaster har vi som mål og forpliktelse å være der publikum er. De aller fleste nordmenn har mobiltelefon og bruken av medieinnhold på mobiltelefoner øker. Derfor ønsker vi å tilby denne radiotjenesten, sier digitalradiosjef Leif-Kjartan Bjørsvik i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.