NRK utvider gratis podkast til TV

NRK har nå utvidet podkast-konseptet sitt fra kun radio til også å omfatte TV-programmer.

Oslo (NTB): NRK har nå utvidet podkast-konseptet sitt fra kun radioprogrammer til også å inkludere TV-programmer. Dermed kan du laste ned TV-programmer gratis til datamaskiner og bærbare enheter.

I første omgang er NRK klar med sju ulike TV-sendinger som kan lastes ned gratis til datamaskinen din. Deretter kan de overføres ved hjelp av gratisprogrammer som iTunes til mobiltelefoner, iPod, personlige digitale assistenter (PDA) eller andre håndholdte enheter som er i stand til å spille av video. De som har Sony PSP, trenger ikke å gå veien via en datamaskin, skriver Aftenposten.

I motsetning til eksisterende tilbud om TV-sendinger direkte til mobiltelefon, er nedlasting av videopodkaster helt gratis. Når du først har lastet ned sendingene, er de dine og du kan ta vare på dem så lenge du vil. Dermed blir det enkelt å se på programmene uten å måtte følge sendetidspunktene på TV.

NRK har brukt lang tid på å utvikle konseptet.

- Dette har nok vært en modningsprosess der NRK har trengt tid til å vurdere plattformen og fenomenet. Vi var tidlig ute med radiopodkasting og kommer nå med video, så jeg synes vi har truffet planken ganske bra, sier podkastansvarlig Paul Arvid Jørgensen i NRK.

De sju programmene NRK foreløpig tilbyr, er Siste nytt, Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 med Norge i dag og sport, Oddasat, Kulturnytt, Urix, og Nyheter på tegnspråk.

Mer om NRKs videopodcast finnes her.

Til toppen