NRK vil prøve seg på podkasting

NRK vil følge Sveriges Radios suksess og vil prøve ut podkasting med opptil ti programmer.

NRK vil følge Sveriges Radios suksess og vil prøve ut podkasting med opptil ti programmer.

NRK har i likhet med mange vært bekymret over at podkasting sprer kopibeskyttet innhold og har brukt lang tid på å finne en løsning på rettighetsspørsmålet.

Men nå ønsker NRK å følge suksessen til Sveriges Radio, som lanserte podradio rett før sommeren. Podradio gjør det mulig å distribuere komprimerte lydfiler i MP3-format, som kan spilles av på PC-er eller mobile spillere.

    Les også:

Ansvarlig for mobile tjenester i NRK, Bjarne Andre Myklebust, forteller til digi.no at det nå er satt ned en prosjektgruppe som skal velge ut programmer til det norske folk for podkasting.

NRK vil unngå å podkaste kopibeskyttet innhold, og heller tilby på nyhets- og aktualitetsprogrammer. Myklebust antyder mellom fem og ti programmer som vil bli lansert i begynnelsen av oktober.

Det er først og fremst utfordringer med rettighetsavklaringer som har tidligere har stoppet NRK og som fortsatt er en utfordring.

Det vil derfor foreløpig bli programmer uten musikk ettersom musikkbransjen har vært konservative mot utnyttelse av nye digitale medier, mener Myklebust.

Derimot tilbys musikk som en del av «Urørt»-konseptet til P3 som bare deler ut musikk fra usignerte, norske band som lar NRK spre musikken deres gratis.

Det vil i tillegg bli sendt populærvitenskapelige programmer og dokumentarprogrammer som Verden i dag.

NRK vil også se på nye digitale medier som mobiltelefon med plass til minnekort og MP3-spiller som på tilsvarende måte kan benytte podkasting.

Denne teknologien vil NRK kalle mobkasting.

Til toppen