BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK vil vise seg over alt

For NRK holder det ikke lenger å presentere seg bare på TV-skjermen. Gjennom NRK Telekom forbereder selskapet den nye mediefremtid der NRK skal vises alle steder.

20. juni 2000 - 15:10
Sjef for NRK Telekom, Anne Halvorsen.
Anne Halvorsen.

Nytilsatt sjef for NRK Telekom, Anne Halvorsen har fått hovedansvaret for å ta NRK ut i nye mobile distribusjonskanaler. Selskapet inngår i nye NRK Futurum og blir operativt først 1. juli, men store deler av staben er allerede på plass.

Hun sier til digi.no at hovedvirksomheten til NRK Telekom blir å tilrettelegge NRKs innhold til mobile enheter, som for eksempel mobiltelefoner og skjermtelefonen til Telenor.

- Per i dag er vi begrenset til tekst, men vi er i gang med å utarbeide en langsiktig strategi. wap.nrk.no er allerede i gang, og i løpet av året skal NRK posisjonere seg som ledende leverandør av innhold på WAP i Norge. Vi planlegger for tredje generasjon mobiltelefoni (UMTS), og legger i høst den langsiktige strategien som inkluderer lyd og bilde.

For å gjøre innhold tilgjengelig på mobiltelefoner, skal NRK Telekom etablere egne portaler i tillegg til å samarbeide med mobiloperatører. Hun sier at NRK kommer til å jobbe med de fleste aktører siden NRK har en allmenprofil og skal være tilgjengelig for alle.

- Vi har det beste innholdet som finnes. Halvorsen sier at spørsmålet derfor er hva vi vil gjøre. - Vi har en tung redaksjonell profil og det å opprettholde troverdigheten vil alltid stå i fokus, også for NRK Telekom.

- Det er viktig for NRK at vi får en tidlig posisjon, spesielt når bredbånd blir tilgjengelig. Da er det en fordel for oss at vi allerede er så sterke på lyd og bilder, og dermed har alle forutsetninger for å lykkes.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.