– NSA driver med industrispionasje

Forsyner seg med all slags etterretning, mener Edward Snowden.

– NSA driver med industrispionasje
Den amerikanske NSA-varsleren Edward Snowden har kommet med nye opplysninger som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på en rekke europeiske IT- og teknologiselskap. Bilde: The Guardian/All Over Press

Berlin (NTB-Reuters): Amerikanske NSA er innblandet i industrispionasje og forsyner seg med all slags etterretning uansett hvor stor verdi den har for nasjonal sikkerhet, ifølge Edward Snowden.

Snowden kommer med påstandene i et lengre intervju med den tyske TV-kanalen ARD TV.

I en tekst som ble publisert før intervjuet søndag, blir Snowden sitert på at etterretningsorganisasjonen NSA ikke nøyer seg med å samle inn opplysninger knyttet til nasjonal sikkerhet, men at den også har samlet inn informasjon om det tyske selskapet Siemens.

– Hvis det er informasjon hos Siemens som tjener USAs nasjonale interesser, selv om den ikke har noe å gjøre med nasjonal sikkerhet, så vil de ta disse opplysningene uansett, sier Snowden, som tidligere jobbet som innleid IT-konsulent for NSA.

I intervjuet sier han også at han har gitt alle dokumenter og informasjon om NSA videre til journalister, og at han selv ikke sitter på opplysninger lenger. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: