NSA gjør Windows 7 sikrere

Den hemmelige tjenesten hjelper også Apple, Sun og Red Hat.

NSA gjør Windows 7 sikrere

Den hemmelige tjenesten hjelper også Apple, Sun og Red Hat.

Det hemmelige og fryktede amerikanske sikkerhetsorganet National Security Agency (NSA) hjalp Microsoft med å gjøre Windows 7 sikrere mot angrep.

Apple, Sun Microsystems og Red Hat har fått tilsvarende assistanse til sine respektive operativsystemer.

Det kom frem da sikkerhetstjenesten tirsdag denne uken besøkte senatets underkomité om terrorisme og innenrikssikkerhet, skriver The Register.

Opplysningene kom i form av et ferdig manus (PDF), som NSAs informasjonssikringssjef Richard Schaeffer leste opp under en høring.

- NSA har benyttet sin unike ekspertise og operasjonelle kunnskap om systemtrusler og sårbarheter til å forbedre sikkerheten i Windows. Dette er gjort i samarbeid med Microsoft og deler av [underkomiteen], fortalte Schaeffer.

Vinn-vinn

Bakgrunnen for samarbeidet er at dagens nasjonale sikkerhetssystemer i høy grad er avhengig av kommersielle produkter og infrastruktur, eller kommuniserer med slike systemer, heter det i uttalelsen.

Ifølge Schaeffer er det i økende grad nødvendig med et samarbeid mellom offentlige og private virksomheter for å bedre informasjonssikkerheten i produkter og tjenester.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle IT-brukere, hvis det blir gjort på riktig måte, mente han.

Ikke første gangen

Microsoft har tidligere innrømmet å få hjelp fra NSA for å bedre sikkerheten i eldre versjoner av Windows.

Programvaregiganten har fått assistanse fra organet både ved utviklingen av XP, Vista og Windows Server 2003, ifølge en sak The Washington Post skrev for to år siden.

Konspirasjonsteorier

For ti år siden vekket det oppsikt da det ble funnet en variabel i Windows med navnet _NSAKEY i en modul som håndterer krypteringsrutiner.

Dette ga vann på mølla til konspirasjonsteoretikere, som hevdet det var bevis på at sikkerhetsorganet hadde bygget en bakdør inn i operativsystemet.

Dette ble raskt benektet av Microsoft. digi.no trodde heller ikke på historien og kalte den fri fantasi.

    Les også:

Til toppen