BEDRIFTSTEKNOLOGI

NSA vil se kildekoden til Elvis+

USAs nasjonale sikkerhetsdirektorat NSA krever at russiske Elvis+ leverer kildekoden til sin 128 biters krypterende programvare. Sun Microsystems bruker Elvis+ til å omgå de strenge amerikanske eksportbegrensningene.

Eirik Rossen
7. juli 1997 - 17:17

I mai i år inngikk Sun en avtale med det russiske selskapet Elvis+ - der Sun har en ti prosents eierandel - for å omgå det amerikanske forbudet mot eksport av krypterende programvare med nøkkel større enn 56 biter. Elvis+-teknologien bygger på Suns protokoll SKIP (Simple Key Management for the Internet Protocol) for kryptering og styring av nøkler, en protokoll Sun gjorde allment tilgjengelig i 1996.

Sun har eksklusive rettigheter til internasjonal markedsføring og salg av Elvis+-produktene til Windows 95 og Windows 3.11, og står selv for importen til USA.

NSA (National Security Agency) har bedt Sun og Elvis+ overlevere kildekoden til sine respektive krypteringsvarer, slik at de kan verifisere begge og selv danne seg en oppfatning av om det dreier seg om to ulike produkter.

Computer Reseller News melder at Sun og Elvis+ forhandler med NSA. Elvis+ sier de kan vise NSA to til fire kodemoduler, forutsatt skriftlig løfte om at modulene skal holdes strengt internt, men avviser blankt å gi fra seg hele kildekoden.

Det amerikanske handelsdepartementet har det overordnede ansvaret i saken, og kan enten trappe den opp til en fullverdig undersøkelse, eller løse saken i minnelighet. Computer Reseller News siterer anonyme kilder som mener departementet ikke på langt nær er like kampvillig som NSA, og at saken antakelig vil løses i det stille.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.