TELEKOM

NSB med gratis Internett på toget

Skal installeres i regiontog over hele landet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2010 - 12:53

Fra og med onsdag 10. november, altså i morgen, vil togpassasjerer kunne logge seg på trådløst Internett ombord i enkelte av NSBs regiontog, uten å måtte betale noe for det.

- Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef i NSB, Einar Enger, i en pressemelding.

I første omgang er det reisende på strekningen Skien-Lillehammer som vil få fri tilgang på de fleste av avgangene. Det er på denne strekningen at NSB har fullført et pilotprosjekt med å gi passasjerene Internett-tilgang. I første omgang gjelder tilbudet på avganger hvor det benyttes togtype 70.

I løpet av desember skal det første toget på Østfoldbanene kunne tilby gratis Internett-tilgang, mens det samme vil bli installert over hele landet i løpet av 2011.

NSBs togtype 70. <i>Bilde: NSB</i>
NSBs togtype 70. Bilde: NSB

NSB skriver i pressemeldingen at etterhvert som Jernbaneverket sikret mobil- og bredbåndsdekning i tunneler rundt om i Norge, blir også kvaliteten på tjenesten bedre i tiden framover.

For å få tilgang må man være registrert som bruker av NSBs «Min Side». Ombord på toget kan man på pc-en følge reisen sin på kartet, finne ut mer om reisen og reisemålet, togets hastighet, posisjon og ankomsttider.

    Les også:

Saken er oppdatert klokken 13.50 med litt mer informasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.