BEDRIFTSTEKNOLOGI

NSB ønsker billetter på mobilen

Utlyser anbudskonkurranse og håper på rask oppstart.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2010 - 12:53

NSB kunngjorde i dag at selskapet ønsker å selge elektroniske togbilletter som lagres på mobilen. I den forbindelse utlyser det statligseide selskapet en anbudskonkurranse til bedrifter som kan utvikle en slik mobilløsning.

– Dagens tilbud for mobilbrukere i dag gir ikke NSBs kunder et fullverdig tjenestetilbud. Derfor ønsker vi nå å utvide tilbudet på mobilen til å bli en fullverdig salgskanal, som gir NSB sine kunder mulighet til å kjøpe billetter, reise papirløst, motta informasjon om sin reise eller finne informasjon om mulige reiser, sier Tom Ingulstad, konserndirektør i NSBs Persontog, i en pressemelding.

– Vi vet at våre kunder foretrekker å bruke selvbetjente salgskanaler, og vi ønsker med dette å bidra til en enklere hverdag for våre kunder ved å tilby dem en papirløs reise, sier han.

Ifølge Ingulstad ønsker NSB gjennom anbudet å etablere en løsning som gjør det mulig for kundene å kjøpe billetter gjennom enkle og effektive tjenester, samtidig som at kundene få informasjon om sin reise og reisemuligheter.

– Vi ønsker at kundene skal få oppdatert trafikk- og produktinformasjon som er relevant, og gir forutsigbarhet i forkant av, under og etter reisen. I tillegg vil vi lage en løsning der mobilen blir billettbærer som erstatning for papirbilletter. Vi er spente på hvem som kommer til å tilby løsninger på dette, og vi håper å kunne starte utviklingen i februar 2011, forteller Ingulstad.

NSBs mobilkanal, m.nsb.no, er idag begrenset til å tilby informasjon om rutetider, avvik i trafikken og kontaktinformasjon til NSBs kundeservice.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.