DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Sliter med store problemer med IT-systemene. Kjenner ikke til årsaken

Jernbaneverket skal få nytt navn fra 1. januar 2017, men de hadde nok ikke tenkt på at de trengte nytt domenenavn også. Banenor.no er nemlig allerede tatt.
Jernbaneverket skal få nytt navn fra 1. januar 2017, men de hadde nok ikke tenkt på at de trengte nytt domenenavn også. Banenor.no er nemlig allerede tatt. Bilde: NTB Scanpix
8. apr. 2019 - 06:52

Mandag morgen sliter NSB med egen app og nettsider. Det fører til at frustrerte brukere ikke får kjøpt billett eller sett avgangstider digitalt. 

Billetter må kjøpes manuelt på automat eller ombord på togene. 

Nedetiden skyldes problemer med IT-systemene. NSB kjenner ikke til årsaken.

– Systemene ligger nede. Teknikerne våre jobber med saken, og jeg kan konstatere at de har gjort fremskritt, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby til digi.no.

Han sikter da til at NSB.no var helt dødt i morgentimene. Rundt klokken ni er forsiden tilbake, men det ser ut som de bakenforliggende systemene er utilgjengelige.  NSB har ingen estimater for når IT-systemene vil fungere som normalt igjen.

Pressesjef Lundeby forteller til digi.no at han ikke ønsker å plage IT-avdelingen mens de står midt i arbeidet. Derfor har han heller ikke mer informasjon tilgjengelig. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.