SIKKERHET

NSM advarer kommuner og offentlig sektor om løsepengevirus

NSM advarer kommuner og offentlig sektor etter flere høyprofilerte angrep med løsepengevirus den siste tiden.
NSM advarer kommuner og offentlig sektor etter flere høyprofilerte angrep med løsepengevirus den siste tiden. Foto: Colourbox/40185522
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
18. jan. 2021 - 09:32

Etter dataangrepet mot Østre Toten kommune advares nå alle kommunale og statlige virksomheter om at løsepengevirus fort kan ramme offentlige virksomheter.

Både Digitaliseringsdirektoratet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og KS har nå sendt ut et varsel til alle norske kommuner der de advarer mot slike virus.

– Det er svært viktig at offentlige virksomheter forbereder seg på at løsepengevirus også kan treffe dem. Når det gjelder dette konkrete angrepet, har vi sendt ut et varsel til alle norske kommuner, og vi ber dem om å sette seg inn i innholdet i dette varselet. Andre virksomheter kan finne varselet på våre nettsider , sier Bente Hoff, avdelingsdirektør i NSM og leder av Nasjonalt cybersikkerhetssenter.

I midten av desember ble Hurtigruten angrepet, mens Akva Group og Østre Toten kommune ble angrepet denne måneden. Kripos har allerede i forrige uke advart selskaper om slike angrep og bedt dem om å ta forebyggende grep.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.