NSM advarer om ny versjon av WannaCry-ormen

En ny versjon av skadevaren WannaCry risikerer å angripe IT-systemer i Norge de neste dagene, advarer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Norges nasjonale cybersenter - NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Den siste tiden har de jobbet med dataangrepet "WannaCry".
Norges nasjonale cybersenter - NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Den siste tiden har de jobbet med dataangrepet "WannaCry". (Bilde: Heiko Junge / NTB scanpix)

En ny versjon av skadevaren WannaCry risikerer å angripe IT-systemer i Norge de neste dagene, advarer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Skadevaren EternalRocks, også kjent som MicroBotMassiveNet, spres ved at infiserte maskiner leter tilfeldig på nett etter samme sårbarheter som ble utnyttet av WannaCry-ormen for kort tid siden, opplyser NSM til NTB.

Når en maskin først er infisert, vil den laste ned ytterligere skadevare som etablerer en bakdør på datamaskinen.

– Så langt har vi konkludert med at Eternal Rocks stoppes av ordinær oppdatering slik vi så etter WannaCry, sier avdelingsdirektør Hans Christian Pretorius i NSM.

Sikkerhetsmyndighetens operative senter NorCERT følger utviklingen fortløpende og vil varsle dersom situasjonen forverres. NSM har mer informasjon på denne siden.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen