SIKKERHET

NSM advarer om ny versjon av WannaCry-ormen

En ny versjon av skadevaren WannaCry risikerer å angripe IT-systemer i Norge de neste dagene, advarer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Norges nasjonale cybersenter - NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Den siste tiden har de jobbet med dataangrepet "WannaCry".
Norges nasjonale cybersenter - NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Den siste tiden har de jobbet med dataangrepet "WannaCry". Bilde: Heiko Junge / NTB scanpix
24. mai 2017 - 14:32

Skadevaren EternalRocks, også kjent som MicroBotMassiveNet, spres ved at infiserte maskiner leter tilfeldig på nett etter samme sårbarheter som ble utnyttet av WannaCry-ormen for kort tid siden, opplyser NSM til NTB.

Når en maskin først er infisert, vil den laste ned ytterligere skadevare som etablerer en bakdør på datamaskinen.

– Så langt har vi konkludert med at Eternal Rocks stoppes av ordinær oppdatering slik vi så etter WannaCry, sier avdelingsdirektør Hans Christian Pretorius i NSM.

Sikkerhetsmyndighetens operative senter NorCERT følger utviklingen fortløpende og vil varsle dersom situasjonen forverres. NSM har mer informasjon på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.