NSM frykter konkurser vil true Norges sikkerhet

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: NSM
31. mars 2020 - 18:07

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener at det er grunn til å forvente at flere leverandører i sikkerhetsgraderte anskaffelser vil gå konkurs, melder DN.

Det skrev NSM i et brev til departementene og andre relevante oppdragsgivere i regjeringen 25. mars. Ifølge brevet kan konkurser blant leverandører i ytterste konsekvens ramme landets sikkerhet, skriver avisa.

Avdelingsdirektør Frode Skaarnes i Nasjonal sikkerhetsmyndighet opplyser at det foreløpig er snakk om to konkurser, men han kan ikke kommentere hvilke selskaper det er snakk om.

– Når en oppdragsgiver, enten det er offentlig eller privat, deler skjermingsverdige verdier med ulike leverandører, er det viktig at disse sikres ved en eventuell konkurs. Det er også viktig at man ser på alternativer når det gjelder leveranser som er helt avgjørende for virksomheten, ved å gå til andre leverandører eller prøve å identifisere nye, sier han til DN.

Nina Hesby Tvedt, kommersiell direktør i Secure-NOK. Her svarer hun på et tidligere innlegg fra Magnar Barsnes i Conscia Norge om manglende sikkerhet innen operasjonell teknologi (OT).
Les også

Sikring av OT – tiden er inne for målrettet innsats

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.