NST vurderer stor-emisjon

Ikke alle trenger penger for å redde skuta - Nordisk språkteknologi planlegger en større emisjon for å ekspandere.

Nordisk Språkteknologi (NST) har begynt å øke farten igjen etter at deres partner Lernout & Hauspie Speech Products NV havarerte for en stund siden og bremset farten. Selskapet har begynt å selge sine systemer som lar datamaskiner forstå norsk og lese opp norsk, svensk og dansk.

Første trinn var å bytte teknologiplattform til IBMs systemer for stemmegjennkjenning. NST har samlet inn de nødvendige språkprøvene fra forskjellige mennesker. Selskapet satser mest på bedriftsløsninger som kundekontakt-systemer, for selv om engelske brukere lenge har kunnet diktere tekst til sine PC-er, har ikke salget av slik programvare tatt av.


NST er derfor i ferd med å bygge seg opp på markedssiden og utvide konsulentstaben, men dette koster penger. digitoday.no har fra kilder som kjenner selskapet fått vite at man planlegger en stor emisjon, trolig på 200 millioner kroner i løpet av første del av høsten.


- Jeg kan bekrefte at styret vurderer en emisjon for å finansiere ekspansjon, men vi har fastsatt størrelsen, så den vil jeg ikke kommentere, sier NST-sjef Geir-Arne Veglo til digitoday.no.

Veglo forteller at selskapet nylig etablerte et kontor i København som etter hvert skal romme 10-15 ansatte. Foreløpig har man ingen planer om et kontor i Stockholm.

Til toppen