NT 5.0 stadig mer forsinket

Microsofts dato for lanseringen av den neste versjonen av Windows NT operativsystemet, blir stadig forskjøvet.

Microsofts dato for lanseringen av den neste versjonen av Windows NT operativsystemet, blir stadig forskjøvet.

Under en pressekonferanse under Comdex Fall i Las Vegas mandag, fortalte Rich Tong, visepresident for markedsføring ved Microsofts gruppe for personlige og bedriftssystemer, at en ny beta for Windows NT 5.0 vil bli sluppet i første halvdel av 1998. Den første betaen kom i september i år.

Forskjellige representanter for Microsoft har tidligere hevdet at den ferdige utgaven skulle komme i nettopp første halvdel neste år, og i hvert fall i løp av 1998. Ifølge CNET tror derimot de fleste analytikerne at disse spådommene er for optimistiske. Dette er med hensyn til den til dels svært komplekse karakter utvidelsene til det nye operativsystemet har.

Forventningene til utgivelsen av Windows NT 5.0 er høye både innenfor Microsoft og blant den stadig voksende kundebasen. NT 5.0 representerer den første utgaven av operativsystemet som vil inkludere en flerdomenekatalog for store nettverk. Dette er ifølge CNET en administrativ egenskap som mange tror vil bli en forutsetning for utviklingen av oppdragskritiske nettverk.

Nå kan imidlertid spørsmålet stilles om NT 5.0 kommer på markedet innen utgangen av 1998. Noen analytikere har ifølge CNET en mistanke om at den offisielle lanseringen vil først vil komme i 1999, tilstanden til den første betaversjonen tatt i betraktning.

Tong gjentok også at en tredje beta for Windows 98 vil komme innen slutten av 1997, og at leveringen av den ferdige versjonen vil komme i første halvår av 1998.

Til toppen