BEDRIFTSTEKNOLOGI

NT forsinker Office 2000

Forsinkelsene som har rammet Windows NT 5.0 ser ut til å få ytterligere ringvirkninger. Mye av funksjonaliteten i Microsofts Office 2000-suite vil være avhengig av selskapets kommende server-operativsystem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. aug. 1998 - 11:17

Representanter for Microsoft fortalte sent i forrige uke at det forventede lanseringstidspunktet av Office 2000 vil være i løpet av første kvartal neste år. Dette er flere måneder senere enn det som tidligere er blitt antatt. Microsoft vil integrere serverdelen av flere administrasjonsverktøy for Office 2000 i Windows NT 5.0, men lanseringsdatoen for dette operativsystemet er jo som kjent blitt flyttet en rekke ganger. Sommeren 1999 er det mest sannsynlige tidspunktet nå.

Denne sterke tilknytningen til Windows NT 5.0 har trolig også ført til at Microsoft har utsatt lanseringsdatoen for Office 2000.

Office 2000 vil være mye mer tilpasset arbeid med Internett og vil ha innebygget støtte for HTML. Samtidig vil trolig Internet Explorer 5.0 bli et de facto brukergrensesnitt for suiten.

Ifølge ansatte ved Microsoft skal IE 5.0 se ut som Word og man skal kunne redigere Word-dokumenter i nettleseren. Integrasjonen mellom produktene vil altså bli mye tettere.

Både Office 2000 og IE 5.0 finnes nå i beta1-utgaver. Beta2 av IE 5.0 skal være rett rundt hjørnet.

(Kilder: News.com, Computer Retail Week)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.