NTB-styret varsler millionkutt

Styret i Norsk Telegrambyrå, med Einar Førde i spissen, har vedtatt et kostnadskutt på åtte millioner kroner. Nå frykter de NTB-ansatte for sine arbeidsplasser.

Driftsunderskuddet i NTB AS selskapet som leverer nyheter til en rekke nett- og papiraviser, radio- og TV-stasjoner, er i 2003 ventet å ende på 7,3 millioner kroner, mens konsernet vil få et overskudd på 1,8 millioner kroner, ifølge klubbleder Kjell Arild Nilsen i NTB, som derfor advarer mot et øyeblikkelig kostnadskutt i den størrelsesorden som styret nå har vedtatt gjennomført.

Ifølge en NTB-melding foreslo derfor de ansatte under dagens styremøte et kostnadskutt på 3,5 millioner kroner, ikke åtte millioner.

Forslaget fikk imidlertid bare de ansattes representanters stemmer.

Nilsen sier de ansatte er innstilt på et samarbeid for å få ned driftskostnadene i NTB AS, men understreker at en eventuell nedbemanning må skje ved frivillig avgang.

Styreleder Einar Førde ga under NTBs generalforsamling onsdag ros til de ansatte for at de vil være med på en dugnad for å bedre økonomien i selskapet, men advarte samtidig mot å "dramatisere situasjonen for mye", heter det i NTB-meldingen.

NTB AS hadde et driftsoverskudd på 200.000 kroner i fjor, mens konsernet NTB (inkluderer bl.a. NTB Pluss og fotobyrået Scanpix) hadde et driftsoverskudd på 3,5 millioner kroner.

Til toppen