JUSS OG SAMFUNN

NTB vil klare seg selv

Origo har i dag en avtale om å drifte NTBs nyhetstjeneste på Internett. Ved innføringen av et nytt redaksjonelt system, vil NTB vurdere å si opp avtalen for å klare jobben på egen hånd. Dermed vil Origo miste én av sine to hovedkunder på publisering.

Hilde Nyman
4. feb. 1998 - 11:42

I NTB bekreftes det at avtalen med Origo kan bringes til opphør fra høsten av. For Origo innebærer det i verste fall at selskapet vil stå igjen med kun Dagavisen Arbeiderbladet som hovedkunde på publiseringssiden..

- Vi har en avtale med Origo om at de drifter vår nyhetstjeneste på Internett. Inntil videre skal nyhetstjenesten vår beholdes på Origo, men fra høsten starter vi opp med eget redaksjonelt system. Det kan være at vi da vurderer å gjøre alt selv, sier Thor Viksveen, sjefredaktør i Norsk Telegrambyrå (NTB).

En generell gjennomgang av alle eksterne avtaler skal finne sted i NTB, forteller sjefredaktøren.

- Vi benytter deres programvare, og det er i hovedsak det avtalen vår med Origo går ut på. Nå går vi gjennom hvilke tjenester vi skal kjøpe inn i forhold til Internett, ikke bare i forhold til Origo, men generelt, sier Viksveen.

Origo er fullt klar over muligheten for at de vil miste NTB som kunde i nærmeste fremtid.

- Det har hele tiden vært tindrende klart at avtalen med NTB var midlertidig. Det var klart da avtalen ble inngått, og vi har planlagt utfra det. Vi har tatt høyde for at at NTB ikke en evig kunde både i vår strategi og i budsjetter, sier Cecilie Norland i Origo.

Origo har i dag NTB og Dagsavisen Arbeiderbladet som kunder for sitt publiseringsverktøy, og er i samtale med flere kunder og potensielle samarbeidspartnere.

- Vårt forhold til NTB er at de er kunde av vår publiseringsløsning for Internett. NTB er én av flere kunder som bruker vårt verktøy til produksjon og distribusjon. Vi har hatt en avtale med NTB siden juni i fjor, og har visst hele tiden at de i løpet av 1997-98 ville gå til innkjøp av et redaksjonelt verktøy som også vil inneholde et publiseringsverktøy, sier Norland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.