NTNU-mestre i programmering

NTNU-ere er klare for verdensfinalen i programmering i Kina.

NTNU-ere er klare for verdensfinalen i programmering i Kina.

Nord-Europas beste programmerere er fra NTNU. Det er klart etter helgas mesterskap i Sverige, der NTNU-laget så vidt ble slått av et svensk studentlag. Sammenlagt kjempet 42 lag om seieren, kommer det fram av en pressemelding fra NTNU.

Nå skal NTNUs topplag forsvare universitetets ære i Shanghai i april neste år.

Laget stiller med Børge Mikkelsen fra Institutt for matematiske fag, Øyvind Grotmol fra Institutt for elektronikk og telkommunikasjon og Erling Ellingsen fra Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap.

Ved hjelp av en datamaskin skal tre personer løse så mange programmeringsoppgaver som mulig i løpet av tre timer. Det ble en spennende innspurt i mesterskapet. En time før slutt hadde både /dev/duff og det svenske laget Three-Headed Monkey løst seks av ni oppgaver, men NTNU-laget hadde løst dem på færre forsøk og hadde derfor flest poeng.

Etter at konkurransen var over, fortalte /dev/duff at de ikke hadde klart noen flere oppgaver. Three-Headed Monkey hadde løst sju oppgaver og lå dermed øverst.

Men under premieutdelingen fikk alle seg en overraskelse; /dev/duff hadde lurt alle, inkludert de andre lagene og sin egen coach. De hadde nemlig løst en sjuende oppgave, og på færre forsøk enn svenskene.

- Vi løste en oppgave da det var 20 minutter igjen og tenkte vi skulle holde det hemmelig til premeieutdelingen to timer senere. Og det klarte vi, forklarer Børge Mikkelsen.

Verdensmesterskapet i Shanghai er det 29. i rekken siden konkurransen ble internasjonal. Kampen om den nordeuropeiske mestertittelen har i flere år vært en strid mellom hovedsakelig Sverige, Holland og Tyskland, men nå har NTNU sørget for at Norge ble mestere for første gang.

Til toppen