NTNU-studenter på global medaljeplass

NTNU-studenter vant en 3. plass i den internasjonale IT-konkurransen Imagine Cup i India.

NTNU-studenter vant en 3. plass i den internasjonale IT-konkurransen Imagine Cup i India.

Et lag på fire norske studenter fra NTNU kom på medaljeplass i en global IT-konkurranse.

I år har 65.000 studenter deltatt i kvalifiseringsrundene til finalen i Imagine Cup. I verdensfinalen i India deltok 181 studenter fra 72 lag og 42 forskjellige land. Lagene konkurrerer innen 6 kategorier: Programvareutvikling, IT, kortfilm, algoritmer, grensesnittutvikling og «Project Hoshimi Programming battle», en online utfordring hvor det handler om å lage den beste og raskeste koden for å løse en rekke utfordringer.

Informasjonsansvarlig i Microsoft Norge, Kristin Fjeld, forteller til digi.no at de norske studentene kom på tredje plass og vant 10 000 dollar.

Det var Gøran Hansen (24) og Jonas Follesø (22) fra Lakselv, Hans Olav Norheim (21) fra Fredrikstad og Jan-Kristian Markiewicz (25) fra Oslo, som deltok i kategorien «Programvareutvikling». De fire guttene har utformet programmet MediWatch, som kan avlese og analysere målinger fra medisinske sensorer, hvorpå resultatene kan sendes pårørende og foreldre trådløst. Diabetes- og hjertepasienter er blant de første som kan få glede av løsningen.

– Det er 150 millioner diabetikere i verden og over 20 prosent av disse er i aldersgruppen under 20 år eller over 60 år. Dette er kritisk ettersom mennesker i disse aldersgruppene ikke alltid er i stand til å ta ansvar for egen sykdom. MediWatch vil kunne melde fra til foreldre og pårørende til diabetikere når blodsukkernivået til den syke når kritiske verdier, forklarer en av NTNU-studentene, Jan-Kristian Markiewicz.

Imagine Cup er et Microsoft-initiativ som ble iverksatt i 2002, og retter seg mot verdens unge teknologistudenter. Emnet det konkurreres innen i år er «En verden hvor teknologi gir oss muligheten til å leve friskere og sunnere liv». Lagene utvikler prosjekter som løser konkrete helseproblemer vi står overfor i dag. Løsningene skal kunne implementeres og tas i bruk i det virkelige liv.

Til toppen