NTNUs IT-studenter kapret før påske

Brorparten av avgangsstudentene ved NTNU ble slukt av arbeidsmarkedet allerede før påske.

Det har lenge vært gode tider for IT-studenter. En fersk undersøkelse avdekker nå nærmest en panikktilstand blant IT-selskaper i kampen om å kapre de lyse hoder.

En spørreundersøkelse gjennomført av Abakus, linjeforeningen for datateknikk og kommunikasjonsteknologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), viser nå at fire av fem av årets avgangsstudenter ved NTNU hadde sikret seg jobb før påske.

77 prosent av avgangsstudentene fikk jobb før påske, mot bare 38 prosent i 2005. Og nesten halvparten av avgangsstudentene har hatt mer enn ett jobbtilbud å tygge på denne våren.

– Aldri har jobbmarkedet i Norge vært bedre for avgangsstudenter innen datateknikk og kommunikasjonsteknologi, konstaterer en fornøyd Sigve Albretsen, som leder bedriftskomiteen i Abakus.

Steria er blant de IT-konsulentselskaper som rekrutterer studenter fra NTNU. Hvert år ansetter selskapet mellom 10 til 15 nyutdannede.

Marthe Outzen, som jobber med «employer branding» hos Steria, bekrefter til Pressekontoret at samtlige av studentene selskapet nå har ansatt, fikk tilbudet før påske.

I undersøkelsen kommer det fram at det er arbeidsmarkedet i Oslo som kaprer de fleste avgangsstudentene ved NTNUs linjer for datateknikk og kommunikasjonsteknologi. Blant studentene som allerede har fått jobb, er hele 70 prosent blitt ansatt av en bedrift fra Oslo-området. Rundt 20 prosent blir værende i Trondheim også etter utdanningen, mens de resterende sprer seg rundt omkring i resten av landet.

Akabus spår at 2006/2007 blir et rekordår. Høstsemesteret er allerede fullbooket, og det begynner snart å bli trangt om profileringsmulighetene i forkant av vårsemesteret neste år.

Til toppen