BEDRIFTSTEKNOLOGI

NTT forbereder gigantsalg

Japanske Nippon Telegraph and Telephone forbereder det som vil bli verdens største tilbud av aksjer i et mobilselskap. Det internasjonale aksjesalget, som er planlagt gjennomført etter sommeren 1998, vil prise mobiloperatøren NTT DoCoMo til 20 milliarder dollar.

Øystein Kvistad
3. mai 1997 - 18:12

NTT DoCoMo vil, med sine 20 millioner mobilabonnenter og en dominerende posisjon i et av verdens raskest voksende markeder for trådløs kommunikasjon, være et svært interessant prospekt for internasjonale investorer. Det vil neppe spille noen stor rolle at mange investorer gikk på en aldri så liten smell da NTT ble privatisert i oktober 1987. Kursen på NTT-aksjen har ikke hatt noen heldig utvikling etter at privatiseringen ble gjennomført.

Salget, som i følge Financial Times ikke kan sammenliknes med så mange tilsvarende saker i Japan, er av myndighetene i landet ment å skulle aksellerere liberaliseringen i telekomsektoren som fram til nå har vært dominert av nettopp NTT. NTT har i dag monopol på telefoni i Japan, og en solid del av utenlandssamtalene, men har ennå ikke fått lov til operere på internasjonale markeder.

Det er den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs og Yamaichi Securities som har fått oppgaven med å tilrettelegge det internasjonale aksjesalget i NTT DoCoMo. Goldman Sachs er godt kjent med tilsvarende oppgaver fra før, og var sammen med Merrill Lynch og SBC Warburg de som sto bak tilretteleggelsen av fjorårets privatisering av Deutsche Telekom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.