NTV vil ha monopol på bakkenettet

«Det kan bli en betydelig økt risiko for bakkenettets fremtid dersom det nå åpnes for konkurranse».

NTV vil ha monopol på bakkenettet

«Det kan bli en betydelig økt risiko for bakkenettets fremtid dersom det nå åpnes for konkurranse».

Norges televisjon (NTV) ba torsdag Samferdselsdepartementet om å fjerne bestemmelsen i konsesjonen som forplikter selskapet til å lyse ut deler av kapasiteten i bakkenettet til nye aktører.

NTV begrunner søknaden med at «Det kan bli en betydelig økt risiko for bakkenettets fremtid dersom det nå åpnes for konkurranse på plattformen».

Endringen som etterspørres, gjelder seg et punkt i konsesjonen som slår fast at NTV skal tilby kapasitet for konkurrerende betalings-TV-tilbud på plattformen etter at det analoge nettet er slukket.

NTV mener etableringen av bakkenettet har ført til sterkere konkurranse mellom kringkastere og distributører av TV-kanaler, og dermed har prisene blitt lavere for forbrukerne.

- Dersom to aktører skal konkurrere mot hverandre på en begrenset bakkenettplattform i et TV-distribusjonsmarked preget av sterk konkurranse fra andre plattformer, setter det hele bakkenettprosjektet og myndighetenes mål i fare, sier administrerende direktør Svein Aarvik i NTV i en pressemelding.

Han viser til at utbyggingen i Norge er svært kostbar, og hvis to aktører etablerer seg vil ikke driften bli lønnsom. Videre påpeker han at staten har tilstrekkelige virkemidler til å regulere NTV. (©NTB)

    Les også:

Til toppen