NTVB? Norges Telegram- og Videobyrå?

Ærverdige gamle Norges Telegrambyrå har startet med en web-TV-tjeneste som snart utvides til å gjelde videosnutter fra TV-program sammen med TV-guiden de tilbyr til sine kunder.

Ærverdige gamle Norges Telegrambyrå har startet med en web-TV-tjeneste som snart utvides til å gjelde videosnutter fra TV-program sammen med TV-guiden de tilbyr til sine kunder.

NTB Pluss la ut den første nyhetsvideoen på sin abonnementstjeneste 18. desember i fjor, og lager nå daglig én video innen ulike kulturområder som musikk film, tegneserier, teater og litteratur. Neste skritt i denne web-TV satsingen er å legge ut små videosnutter fra TV-program og knytte dette opp til TV-guiden Norsk Telegrambyrå leverer til sine kunder.

- Ja, det har vi planer om. Dette er ikke lansert, men kommer snart. Vi kommer til å gjøre avtaler direkte med TV-selskapene, og per i dag snakker vi med ett TV-selskap om å legge ut deres trailere for programmer. Dette vil vi legge sammen med den interaktive TV-guiden, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i NTB Pluss, Brit Kyllingstad til digitoday. Hun understreker at det ikke eksisterer noen skriftlig avtale på dette feltet ennå.

- Hvor mye har det kostet dere å starte opp med web-TV?

- Det er en del investeringskostnader, men målet er å skape et så dynamisk miljø som mulig. Vi får utviklet staben og får mer ut av de ansatte som allerede er der. De synes det er gøy i alle fall. Det er ikke tvil om at det er verd det og vi får bedre innhold og økt trivsel på arbeidsplassen, sier Kyllingstad.

På spørsmål om andre deler av NTB har planer om å starte videoproduksjon, sier hun at hun ikke kan si noe om NTB sine planer på området, og viser til det faktum at NTB eier 49 prosent av Scanpix AS, som i dag leverer nyhetssaker på video.

- Vi prøver å lage det meste selv, i dag reiser ofte to journalister ut til en jobb - én med kamera og én for å skrive. Målet er at de skal gjøre alt alene etterhvert, sier Kyllingstad.

- Kommer alle journalistene i NTB Pluss til å jobbe med videokamera etterhvert?

- Vi kommer til å la alle de som ønsker å jobbe med video få opplæring etter hvert. Dette er et nybrottsområde som krever vel så mye personlig interesse som teknisk utstyr. Min jobb er å sørge for at de som jobber i redaksjonen i NTB Pluss får muligheter for selvutvikling som passer både for dem og for bedriften, sier Kyllingstad.

Til toppen