RESULTATERFINANS

Nullresultat for Software Innovation

Endelig i balanse som rendyrket programvarehus.

30. apr. 2009 - 08:31

Software Innovation (SI) måtte legge kursen kraftig om ifjor. Etter flere svake kvartalstall måtte selskapet frem med sparekniven.

Etter omstruktureringer og nebemanning fremstår selskapet i dag som et rendyrket programvarehus. Konsulentvirksomheten er skilt ut i egne selskaper og SI kvittet seg med datterselskapet IT Consult.

- Selskapets satsning som et rendyrket softwareselskap markerer på mange måter startskuddet for et nytt Software Innovation. Det er derfor svært inspirerende å nå kunne legge frem et positivt kvartalsresultat, sier konsernsjef Frode Haugli i Software Innovation i en pressemelding.

Onsdag ble regnskapet for første kvartal lagt frem. Tallene viser at selskapet får et nullresultat:

Av en omsetning på vel 122 millioner kroner sitter SI igjen med et nettoresultat etter skatt på 187.000 kroner.

Til sammenligning var nettotapet første kvartal 2008 på 7,2 millioner kroner av en omsetning på 115,4 millioner.

Driftsresultatet ble på pluss 4,3 millioner kroner, en forbedring på 9,8 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor, da driftsresultatet var på minus 5,5 millioner.

Resultatutviklingen skyldes ifølge selskapet en kombinasjon av økte inntekter og reduserte kostnader for perioden, samt at påsken falt i første kvartal i fjor, i motsetning til i år.

Investeringsselskapet Borea har fra midten av mars vært eneste eier i selskapet, og Software Innovation ble tatt av børs 1. april.

- Vår nye eiere gir oss kraft og muligheter til å vokse som et rendyrket softwareselskap. Vi har nå fått langsiktige eiere med store ambisjoner om å skape en sterk, lønnsom aktør og et ønske om å ta Software Innovation flere steg videre, både i vårt eksisterende nordiske hjemmemarked og internasjonalt, sier konsernsjefen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.