TELEKOM

Nummer til nødetatene i Oslo fungerer igjen

Telenor har funnet feilen.

En feil hos Telenor har fredag morgen ført til store problemer med telefonsystemet for nødetatene i hovedstaden. (Bildet er ikke relatert til denne hendelsen)
En feil hos Telenor har fredag morgen ført til store problemer med telefonsystemet for nødetatene i hovedstaden. (Bildet er ikke relatert til denne hendelsen) Bilde: Per Ervland
16. mai 2014 - 07:39

(OPPDATERT)

Nødetatene i Oslo hadde fredag morgen store problemer med telefonsystemet. Alle nødnummer fungerte igjen like etter klokken 8, men kapasiteten er fortsatt redusert fredag formiddag.

Telenor har funnet feilen i fastnettet og jobber med å rette den opp. De opplyser at alle nødnummer fungerer, men at det må forventes noe ustabilitet inntil feilen er rettet permanent.

– Trafikken er stabil, men med redusert kapasitet, opplyser Telenor i en pressemelding.

Nødnumrene 02800, 110, 112 og 113 hadde problemer med å motta telefonsamtaler, og legevakten i Oslo og Viking meldte også om problemer.

– Vi har hatt problemer som har berørt fasttelefoni-nettet hovedsakelig i Oslo-området siden 4.30 natt til fredag, opplyser informasjonssjef Knut Sollid i Telenor til NTB.

Telenor opplyser at problemene skyldes en sambandsfeil som oppsto etter planlagt arbeid i nettet ved en av hovedsentralene i Oslo. (©NTB

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.