BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nummerportabilitet skrur opp subsidiene

Kraftig økning i subsidiene på mobiltelefoner er Telias middel for å beholde mobilkundene når Sverige innfører nummerportabilitet på mobiltelefoni fra september.

Frode Eriksen
24. aug. 2001 - 09:45

Konsernsjef i Telia, Marianne Nivert sier til Dagens Industri at Telia regner med økte markedsføringskostnader i andre kvartal.

I fjor lå subsidiene på opptil 2000 kroner per kunde når en kunde fornyet abonnementet hos Telia. Etter kritikk fra markedet, valgte Telia å nesten droppe subsidier i vår før selskapet slår til igjen i høst.

Og det er eksisterende kunder tilbudet er myntet på. Subsidiene varierer etter hvor mye kunden ringer men de ivrigste kundene kan få opptil 1600 kroner i rabatt på sin nye mobiltelefon.

Det er slett ikke tilfeldig at subsidiene kommer nå. Fra 1. september kan nemlig alle svenske mobilkunder ta med seg sitt mobiltelefonnummer til den operatøren han eller hun ønsker seg, i forbindelse at det blir mulig med nummerportabilitet i mobilnettet. Senere samme måned kommer Telia dessuten med sitt GPRS-nett og til dette mobilnettet trengs nye mobiltelefoner.

Om norske mobilkunder også blir utsatt for de samme subsidiene når nummerportabilitet på mobiltelefoni innføres i Norge 1. november, gjenstår å se.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.