BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nummervisning som egen tjeneste

12.mai lanserer Telenor tjenesten "Hvem Ringer". Den vil gi 700.000 abonnenter mulighet for å lese av telefonnummeret til den som ringer. Tjenesten krever en telefon med display og et eget abonnement til nesten 300 kroner i året.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 16:09

For ISDN-brukere er nummervisning ingen nyhet. De fleste ISDN-abonnenter har allerede denne tjenesten som en del av sitt abonnement. Det er nemlig mulig for alle å reservere seg mot at eget telefonnummer synliggjøres når man ringer. I dag har omlag 220.000 abonnenter reservert seg mot slik nummervisning. Slik reservasjon er gratis.

Nå satser imidlertid Telenor på å lansere nummervisning som en ny tjeneste alle abonnenter kan få. Og har du en gammel telefon, kan det kobles til et display som man får kjøpt hos de fleste teleforhandlere. Telefonapparater med innebygget display vil komme noe senere, opplyser Telenor Privat i en pressemelding.

Tjenesten gir også abonnenten mulighet til å se hvem som har ringt dersom du ikke har vært tilgjengelig, ved at numrene lagres og kan hentes frem ved hjelp av et enkelt tastetrykk. Dersom abonnentene også har tjenesten Personsvar, vil det fremgå av displayet hvorvidt den som har forsøkt å ringe også har lagt igjen beskjed. Personsvar er tjenesten som gir abonnenten en egen telefonsvarer i telenettet.

Fra lanseringsdatoen vil "Hvem Ringer"-tjenesten være tilgjengelig for ca. 700.000 abonnenter, mens de fleste vil kunne få Hvem Ringer i 1998, når de nødvendige oppgraderinger av telenettet er gjennomført. Tjenesten vil koste 23 kroner i måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.