Nvidia dobler skjermkortminnet

Nvidia annonserte torsdag at selskapets kraftigste grafikkløsning snart kan leveres med dobbelt så stort minne.

Nvidia annonserte i går at selskapet har klargjort en 512 MB-utgave av selskapets kraftigste grafikkløsning, GeForce 6800 Ultra. Annonseringen kommer bare få uker etter at konkurrenten ATI viste fram en prototyp av skjermkortet X850 XT med 512 MB minne.

Men i motsetning til ATI, vil Nvidia i samarbeid med partnere kunne levere sluttprodukter med 512 MB minne så snart som i april. Dette lover selskapet i en pressemelding.

Skjermkortet vil være utstyrt med DDR3-minne og skal gi høyere bilderater på skjermer med høy oppløsning og stor fargedybde. I tillegg vil minnet for geometridata og teksturer være doblet. Skjermkortet støtter Nvidias SLI-løsning, slik at to skjermkort kan kobles sammen, noe som skal gi en ytterligere forbedring i ytelsen.

I tillegg har Nvidia lansert en AGP-utgave av den rimeligere GeForce 6200-prosessoren, som tidligere bare har vært tilgjengelig med PCI Express-grensesnitt. Skjermkort utstyrt med denne løsningen vil typisk koste 79 dollar. Også disse kortene ventes å komme på markedet i midten av april.

Til toppen