Nvidia dobler skjermkortminnet

Nvidia annonserte torsdag at selskapets kraftigste grafikkløsning snart kan leveres med dobbelt så stort minne.

Nvidia annonserte torsdag at selskapets kraftigste grafikkløsning snart kan leveres med dobbelt så stort minne.

Nvidia annonserte i går at selskapet har klargjort en 512 MB-utgave av selskapets kraftigste grafikkløsning, GeForce 6800 Ultra. Annonseringen kommer bare få uker etter at konkurrenten ATI viste fram en prototyp av skjermkortet X850 XT med 512 MB minne.

Men i motsetning til ATI, vil Nvidia i samarbeid med partnere kunne levere sluttprodukter med 512 MB minne så snart som i april. Dette lover selskapet i en pressemelding.

Skjermkortet vil være utstyrt med DDR3-minne og skal gi høyere bilderater på skjermer med høy oppløsning og stor fargedybde. I tillegg vil minnet for geometridata og teksturer være doblet. Skjermkortet støtter Nvidias SLI-løsning, slik at to skjermkort kan kobles sammen, noe som skal gi en ytterligere forbedring i ytelsen.

I tillegg har Nvidia lansert en AGP-utgave av den rimeligere GeForce 6200-prosessoren, som tidligere bare har vært tilgjengelig med PCI Express-grensesnitt. Skjermkort utstyrt med denne løsningen vil typisk koste 79 dollar. Også disse kortene ventes å komme på markedet i midten av april.

Til toppen