Nvidia FX-brikker for arbeidsstasjoner

Nvidia har lansert en serie grafikkløsninger for avanserte arbeidsstasjoner basert på selskapets FX-teknologi.

Nvidia lanserte denne uken to nye referansesystemer som produsenter av grafikkløsninger for arbeidsstasjoner vil ta i bruk. De to nye systemene, Quadro FX 1000 og Quadro FX 2000 blir allerede produsert i stort volum og ventes å bli tilgjengelige i sluttbrukerløsninger i februar i år.

Grafikkort basert på begge designene vil ta i bruk programmerbare grafikkmotorer med 128 bits flyttallspresisjon og åtte pipeliner. Kortene skal støtte oppløsninger på opptil 3840x2400 punkter (QUXGA - Quad Ultra Extended Graphics Array).

Quadro FX 1000-kort ventes ifølge ExtremeTech å koste mellom 900 og 1300 dollar, mens Quadro FX 2000 ventes å koste mellom 1400 og 2000 dollar.

Forskjellen på de to systemene er at Quadro FX 2000 inkluderer muligheten for å koble til et datterkort med genlock-egenskaper. FX 2000-utgaven inkluderer også en versjon av den termiske styringsløsningen som benyttes av GeForceFX. Dette krever en ekstra kortplass. I tillegg er dette kortet utstyrt med flere tilkoblingsmuligheter for skjermer, blant annet to DVI-utganger, samt en dual-link TMDS-kontakt (Terminal Display Management System), mens FX 1000 har en single-link TMDS-kontakt.

Kortene har trolig også ulik klokke- og minnehastighet, men det ser ut til at Nvidia ikke ønsker å oppgi hva disse faktisk er. Tester Nvidia har publisert viser at Quadro FX 2000 er opptil 30 prosent raskere enn Quadro FX 1000.

Kortene er svært energikrevende og er derfor utstyrt med egen kontakt for strømforsyning. Nvidia anbefaler at maskiner kortene benyttes i, er utstyrt med strømforsyning på minst 350 watt.

Til toppen