Nvidia gir Apple skylden for manglende minnetømming

Mener at gjenopprettelsen av private nettleservinduer skyldes ikke grafikkortdriveren.

Nvidia gir Apple skylden for manglende minnetømming
Nvidia mener at problemet med at blant annet Chromes inkognitovindu kan få en ny, uønsket visning i OS X, skyldes minnehåndteringen i Apples operativsystem. Bilde: Thomas Marynowski

Tidligere denne uken skrev digi.no om en kanadisk Mac-bruker som opplevde at inkognitovinduet til Chrome, som han tidligere hadde stengt etter å ha sett på porno, ble vist på nytt da han startet dataspillet Diablo III.

Studenten, Evan Andersen, konkluderte med at dette skyldtes at den bildebufferen Chrome var blitt tildelt i grafikkortminnet, senere var blitt tildelt dataspillet – uten at noen av de tre antatte partene – Chrome, Diablo og Nvidias grafikkortdriver – hadde sørget for å tømme bildebufferen for innhold først.

Tar ikke skylden

Siden grafikkortdriveren fra Nvidia er den sentrale komponenten dette undersystemet – og det heller ikke ukjent at grafikkortdrivere kan skape alvorlig problemer – var det for mange lett å peke på Nvidia i dette tilfellet. Men det vil Nvidia ikke være med på.

I en uttalelse til VentureBeat avviser en talsperson for selskapet at dette problemet skyldes en feil i selskapets drivere.

– Dette problemet er relatert til minnehåndteringen i Apple-operativsystemet, ikke Nvidia-grafikkdrivere. Nvidia-drivere følger policyene satt av operativsystemet, og vår driver fungerer som ventet. Vi har ikke sett dette problemet på Windows, hvor alle applikasjonsspesifikke data slettes før minnet frigjøres til andre applikasjoner, sier talspersonen.

I ettertid har Mac-brukere fortalt at lignende hendelser også kan oppstå i Mac-er med AMD-grafikkort, uten at dette har blitt beskrevet i detalj.