Nvidia gjeninnfører 3D-brillene

Flere hundre dataspill gis støtte for stereoskopisk 3D med en ny løsning fra Nvidia.

Nvidia gjeninnfører 3D-brillene

Flere hundre dataspill gis støtte for stereoskopisk 3D med en ny løsning fra Nvidia.

Selv om PC-en din støtter 3D-grafikk, er opplevelsen stadig temmelig todimensjonal. Dybdefølelsen mangler, uansett hvor sprekt grafikkort du har.

Dette ønsker Nvidia og flere skjermleverandører å gjøre noe med. Denne uken lanserte Nvidia et nytt produkt som kalles GeForce 3D Vision. Det skal gi en stereoskopisk 3D-opplevelse av blant annet mange dataspill.

GeForce 3D Vision består av et sett briller med aktive lukkere. Disse kontrolleres trådløst av en infrarød sender som er koblet til PC-en. Avstander mellom senderen og brukeren kan være opptil seks meter. Brillene er helt trådløse og kan brukes i opptil 40 timer i strekk før de må lades opp på nytt. Det skjer via USB-kontakten.

Med i settet er også kabler og programvare. Løsningen kan benyttes sammen med nyere GeForce-kort, fra og med GeForce 8800 GT. Dessuten kreves det en skjerm med oppdateringsfrekvens på 120 hertz. Det er ikke så vanlig, kreves for å gi en oppdateringsfrekvens på 60 hertz per øye.

En oversikt over aktuelle skjermer og andre systemkrav finnes på denne siden.

Samsung-skjermen som er oppgitt, 2233RZ, kommer først i salg i april. Den har en veiledende pris i USA på 349 dollar. Skjermen er på 22 tommer og støtter en oppløsning på 1680 x 1050 punkter. Den skal likevel kunne vise skjermbilder med forholdene 5:4 eller 4:3 uten forstyrrelser.

Programvaren som følger med GeForce 3D Vision fungerer bare sammen med Windows Vista. Det kreves dessuten relativt ny, tokjernet prosessor. Programvaren kan foreløpig konvertere mer enn 300 eksisterende spill om til å bli vist i stereoskopisk 3D, uten at spillene må endres. En oversikt finnes her.

I tillegg til 3D-visning av spill, støtter GeForce 3D Vision også visning av 3D-film og 3D-bilder. Med i programvaren følger et eget visningsprogram for slikt innhold. Det kan også brukes til å ta skjermdumper i spill.

3D-fotografier er blant annet tilgjengelig her, mens dette nettstedet byr på 3D-film.

Pakken selges i USA nå og skal komme i salg i Europa innen kort tid. Prisen er på omtrent 200 dollar.

Innholdet i Nvidia GeForce 3D Vision-pakken.
Innholdet i Nvidia GeForce 3D Vision-pakken.
Til toppen