Nvidia klar med Titanium

Nvidia tyner jernet ytterligere på sine GeForce2- og GeForce3-brikker. Dagens lansering av den såkalte Titanium-familien posisjoneres mot det øvre og midtre sjiktet for PC-grafikkbrikker.

NVIDIA Corporation skriver i sin pressemelding at det i første omgang kommer tre nye GeForce-brikker:

  • GeForce3 Ti 500 - er Nvidias nye topprodukt. Grafikkort basert på Ti500 skal få en klokkefrekvens på 240 megahertz for GPU og 500 megahertz for minnet
  • GeForce3 Ti 200 - "Lada-versjonen" i GeForce3-serien, kjører på 175 megahertz og 400 megahertz for minnet
  • GeForce2 Ti 200 - grafikkbrikken kjører på 250 MHz, mens minnet kjører på 400 MHz - en brikke som i teorien skal gi en minnebåndbredde på 6,4 GB per sekund

Når Nvidia omtaler dagens produktslipp som en "lansering" betyr det at det foreløpig ikke er offisielle priser klare og at brikkene ennå ikke er å finne i butikkene. Britiske The Register spår at brikkene vil være i salg først "45 dager eller deromkring" etter den 12. oktober - det vil si i god tid før julehandelen. Titanium-brikker for OEM-markedet, i denne sammenheng brikker som selges som ferdiginstallert innmat i nye PC-er, vil komme i handelen "i de kommende månedene", er den noe upresise formuleringen kilder benytter overfor The Register.

Hele den nye Titanium-serien skal være klargjort for XP, skriver Nvidia i sin pressemelding.

Ifølge norske pcworld.no har en rekke grafikkortprodusenter allerede annonsert grafikkort basert på de nye grafikkbrikkene. "De eneste vi har fått norske priser fra er Hercules. Hercules 3D Prophet III 500, som er basert på GeForce3 Ti-500 og har funksjonalitet som DVI og TV-utgang, vil ha en veiledende pris på 4 700 kroner inkl. mva, mens 3D Prophet III 200, med TV-utgang, vil ha en pris på 2 900 kroner inkl. mva.", skriver pcworld.no og legger til at grafikkort basert på de nye brikkene trolig blir tilgjengelig i Norge "i siste halvdel av oktober".

Nvidias toppsjef Jen-Hsun Huang spår rask og stor spredning av Titanium-serien:

- Kombinasjonen GeForce3, Xbox, og GeForce Titanium vil gi en installert base av Nvidias GeForce-teknologi som overstiger fem millioner enheter allerede tidlig i neste år, sier Huang.

Utrettelige Tom fra Tom´s Hardware Guide, har skrevet en test som tar hensyn til både hva spillfantaster med ytelsesmani trenger og hva NVIDIAs markedsavdeling må ha av motiver for sine kunngjøringer. Den kan leses fra begynnelsen eller du kan hoppe rett på Toms konklusjon.

Til toppen