FORBRUKERTEKNOLOGI

Nvidia med billigversjon av GeForce 7

Nvidia annonserte i går en budsjettutgave av selskapets nyeste grafikkbrikke for stasjonære PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. jan. 2006 - 08:41

Nvidia annonserte onsdag et nytt medlem av selskapet GeForce 7-familie, grafikkprosessoren GeForce 7300 GS. Dette er en noe redusert utgave av GeForce 7800-serien. Ikke minst gjelder dette den tilgjengelige minnebåndbredden. Mens de første versjonene har et minnegrensesnitt på 256 bits, er dette blitt redusert til 64 bits i 7300 GS-versjonen.

Dette gir en minnebåndbredde på 6,5 GB/s, en fyllrate på 2,2 milliarder piksler i sekundet, samt 413 millioner vertekser i sekundet. Brikkene støtter i tillegg til GDDR3, også DDR2.

7300 GS har ikke støtte for SLI, det vil si muligheten til å koble sammen to skjermkort i ett system for å oppnå høyere ytelse.

Én fordel, i tillegg til prisen, er at de nye brikkene er laget med en mer moderne produksjonsprosess, 90 nm. Dette bør kunne føre til et lavere effektforbruk og dermed redusert utvinning av varme. Nvidia oppgir at skjermkortprodusenter vil kunne levere skjermkort basert på 7300 GS uten aktiv kjøling, det vil si vifte.

    Les også:

Nvidia oppgir at GeForce 7300 GS vil kunne drive også de avanserte spillene opp i oppløsninger på inntil 1080i. Brikken skal være tilpasset grafikkegenskapene i kommende Windows Vista og støtter en rekke av Nvidia avanserte teknologier, inkludert True High Dynamic-Range (HDR) Rendering Support, TurboCache Technology, CineFX 4.0 Engine, nView Multi-Display Technology, Digital Vibrance Control 3.0 Technology, PureVideo, samt Single-Link DVI, OpenGL 2.0 og Microsoft DirectX 9.0 Shader Model 3.0.

Brikken leveres med doble 400 MHz RAMDAC-er som støtter to samtidige skjermer med oppløsning på 2048x1536 piksler ved 85 Hz.

Kortene vil bli levert av en rekke av Nvidias samarbeidspartnere, blant annet MSI, som kortet på bildet er hentet fra. Disse skal komme på markedet i Europa i begynnelsen av februar. Forventet utsalgspris i Norge ligger på mellom 600 og 700 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.