Nvidia med PCI Express for servere

Nvidia lanserte tirsdag et nytt brikkesett som skal skal gi servere og arbeidsstasjoner PCI Express-støtte.

Nvidia lanserte tirsdag et nytt brikkesett som skal skal gi servere og arbeidsstasjoner PCI Express-støtte.

PCI Express er i ferd med å bli standardgrensesnittet for skjermkort i vanlige, stasjonære PC-er. Riktignok utvikles det fortsatt skjermkort basert på AGP-grensesnittet, men PCI Express-versjonene er helt klart prioritert. . PCI Express kan også benyttes til tilkobling av annet enn grafikkløsninger, for eksempel raske adaptere for lagring og nettverk. Grensesnittet er også en del av den oppgraderte Centrino-plattformen for bærbare PC-er, som Intel lanserte 19. januar i år.

I går lanserte Nvidia et nytt brikkesett bestående av medie- og kommunikasjonsprosessorer beregnet for servere og arbeidsstasjoner basert på AMDs Opteron-prosessorer.

Brikkesettet, som kalles nForce Professional, skal tilby denne typen maskiner PCI Express-grensesnittet, i tillegg til blant annet integrerte, klientbaserte sikkerhetsegenskaper, feiltolerant lagringsdesign, optimaliseringer for Nvidias Quadro-grafikkløsninger, støtte for bruk av flere skjermer og Nvidias SLI-teknologi (Scalable Link Interface) for å koble sammen flere grafikkort på den samme maskinen.

Brikkesettet, som i utgangspunktet består av én brikke, nForce Professional 2200, kan utvides med inntil tre eksemplarer av tilleggsbrikken 2050. Dette skal gi mulighet for inntil 80 PCI Express-filer med relativt bundet fordeling - 3 x 16,1,1,1 + 20 til fri utnyttelse.

Hver av brikkene har eget Gigabit Ethernet-grensesnitt og SATA 3 Gb/s-grensesnitt, noe som gjør at inntil 16 SATA-enheter kan kobles til samtidig.

Brikkesettet støttes av Windows og Linux.

Leverandørene av hovedkort eller komplette maskiner som skal ta i bruk brikkesettene, inkluderer Alienware, Boxx Technologies og Tyan.

Til toppen