Nvidia med raskere bærbar grafikk

Nvidia annonserte i går selskapets hittil raskeste grafikkløsning for bærbare PC-er.

Nvidia annonserte i går selskapets hittil raskeste grafikkløsning for bærbare PC-er.

Nvidia avduket i går den nye grafikkprosessorer GeForce Go 7800 GTX, selskapets raskeste grafikkprosessor for bærbare PC-er. Den skal ha dobbelt så høy ytelse som selskapets forrige generasjon av slike brikker og skal gi også brukere av bærbare PC-er muligheten til spille alle dagens spill med høy oppløsning. Samtidig skal effektforbruket være holdt på samme nivå som tidlere, ved hjelp av selskapets PowerMizer strømsparingsteknologi.

Brikken er basert på Nvidia tilsvarende prosessor for stasjonære maskiner, og støtter blant annet DirectX 9 Shader Model 3.0, transparent antialiasing og en TV-utgang som kan levere HDTV med oppløsning på inntil 1080i. Brikkene skal også støtte Nvidias SLI-løsning, som gjør det mulig å koble sammen to grafikkort for å få enda mer ytelse.

Den nye prosessoren er selvfølgelig beregnet for PCI Express-grensesnittet og har et 256 bits minnegrensesnitt med støtte for GDDR3-minne, som kan levere 38,4 GB med data per sekund med en minneklokke på 550 MHz. Fyllraten er oppgitt til å være 10,32 milliarder piksler i sekundet, 24 per klokkesyklus.

Brikken har også to integrerte RAMDAC-er som kan levere skjermbilder med oppløsning på 2048x 1536 piksler ved 85 Hz.

Dell, samt flere mindre PC-produsenter, skal allerede i går ha lansert bærbare PC-er utstyrt med GeForce Go 7800 GTX.

Til toppen