Nvidia satser på TV-opptak

Grafikkbrikkeprodusenten Nvidia vil konkurrere med ATI på nok et område - mottak og redigering av TV og video til en rimelig penge.

Nvidia lanserte nylig en ny og rimeligere utgave av Personal Cinema. Dette er en produktpakke basert på en modifisert utgave av selskapets GeForce 4 MX 440-brikke med 64 MB minne.


Pakken inneholder et grafikkort med den nevnte grafikkbrikken og utstyrt med TV-mottaker og DVI-tilkobling. I tillegg følger det med en digital mediehub med inn- og utganger for blant annet S-Video, slik at en rekke typer av lyd- og bildeprodukter kan kobles til systemet. Det eneste som savnes for å gjøre det hele til en komplett videoredigeringsstasjon, er et FireWire-grensesnitt for å koble til digitale videokameraer. Men slik får man også kjøpt separat.

Tanken med det hele er at man ved hjelp av enkle midler og få musklikk skal kunne gjøre ting som lagre fjernsynssendinger direkte til DVD eller CD, eller kopiere VHS-kassetter til de samme mediene. Det hele uten bruk av harddisken.

Med i pakken følger det også en avansert fjernkontroll som skal kunne kontrollere all verdens enheter med støtte for slikt, for eksempel stereoanlegg, TV-er, MP3-spillere og DVD-spillere. Fjernkontrollen har også musfunksjon slik at den kan styre pekeren på en PC-skjerm

Med i pakken følger det også en hel del programvare, inkludert videoredigeringsprogramvare fra Ulead.

Personal Cinema MX 440 ventes å komme på markedet i USA i februar til en pris på omtrent 150 dollar.

Til toppen