FORBRUKERTEKNOLOGI

Nvidia skal slå AMD på hjemmebane

Nvidia leverer brikkesett til AMD-systemer og lover å komme tidligere med det nyeste enn det AMD vil greie.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mai 2007 - 13:28

Etter at AMD kjøpte opp ATI, har selskapet kommet i den pussige situasjonen at det har blitt hovedkonkurrenten til én av selskapets viktigste partnere, Nvidia. Sistnevnte leverer nemlig fortsatt brikkesett til hovedkort for både AMD- og Intel-prosessorer, i tillegg til blant annet grafikkløsninger.

Nvidia har fått et solid forsprang på AMD når det gjelder grafikkprosessorer. Dette vil selskapet ifølge X-bit Labs utnytte til det fulle.

- Jeg regner med at Nvidia vil ha DirectX 10 og HD-video i en hovedkort-GPU tidligere enn noe annet selskap i verden. Dette bør kunne skje, håper jeg, i år, sa Jen-Hsun Huang, toppsjef i Nvidia, under en telefonkonferanse med analytikere nylig.

Den kommende brikkesettet kalles foreløpig for MCP78 og ventes å inkludere versjon 3.0 av forbindelsesteknologien Hyper-Transport, et PCI Express 2.0 x16-spor for separat grafikk, støtte for inntil seks SATA 300-kontakter, to PATA-kontakter og 12 USB 2.0-porter. Brikkesettet vil også støtte den nye sokkelen til AMD, AM2+.

AM2+-sokkelen på Biostar-hovedkort

    Les også:

Den integrerte grafikken vil inkludere en tredje gernasjon av Nvidias PureVideo HD-motor som skal kunne akselerere videoformatene H.264 og VC-1, samt ha støtte for utganger som D-Sub, DVI, DisplayPort og HDMI.

Ifølge Huang vil Nvidia starte masseproduksjonen av brikkesettet i oktober. Det skal benyttes enten 55 eller 65 nanometers prosessteknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.