FORBRUKERTEKNOLOGI

Nvidia skal slå AMD på hjemmebane

Nvidia leverer brikkesett til AMD-systemer og lover å komme tidligere med det nyeste enn det AMD vil greie.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mai 2007 - 13:28

Etter at AMD kjøpte opp ATI, har selskapet kommet i den pussige situasjonen at det har blitt hovedkonkurrenten til én av selskapets viktigste partnere, Nvidia. Sistnevnte leverer nemlig fortsatt brikkesett til hovedkort for både AMD- og Intel-prosessorer, i tillegg til blant annet grafikkløsninger.

Nvidia har fått et solid forsprang på AMD når det gjelder grafikkprosessorer. Dette vil selskapet ifølge X-bit Labs utnytte til det fulle.

- Jeg regner med at Nvidia vil ha DirectX 10 og HD-video i en hovedkort-GPU tidligere enn noe annet selskap i verden. Dette bør kunne skje, håper jeg, i år, sa Jen-Hsun Huang, toppsjef i Nvidia, under en telefonkonferanse med analytikere nylig.

Den kommende brikkesettet kalles foreløpig for MCP78 og ventes å inkludere versjon 3.0 av forbindelsesteknologien Hyper-Transport, et PCI Express 2.0 x16-spor for separat grafikk, støtte for inntil seks SATA 300-kontakter, to PATA-kontakter og 12 USB 2.0-porter. Brikkesettet vil også støtte den nye sokkelen til AMD, AM2+.

AM2+-sokkelen på Biostar-hovedkort

    Les også:

Den integrerte grafikken vil inkludere en tredje gernasjon av Nvidias PureVideo HD-motor som skal kunne akselerere videoformatene H.264 og VC-1, samt ha støtte for utganger som D-Sub, DVI, DisplayPort og HDMI.

Ifølge Huang vil Nvidia starte masseproduksjonen av brikkesettet i oktober. Det skal benyttes enten 55 eller 65 nanometers prosessteknologi.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.