Nvidia tar sats med ny grafikkbrikke

Etter den skuffende FX 5800-brikken ventes Nvidia om kort tid å være klar med en erstatter.

Ifølge News.com forventes Nvidia å lansere grafikkbrikken GeForce FX 5900 i dag. Denne brikken skal erstatte dagens FX 5800-brikke, som ikke har vært noen suksess på grunn av skuffende lav ytelse.

    Les også:

I tillegg til økt klokkehastighet og mer minne, vil FX 5900 inkludere forbedringer som skal gjøre det mulig for spillutviklere å lage mer avanserte, visuelle effekter. Dette inkluderer UltraShadow, en ny teknologi som ifølge News.com skal gjøre det enklere å lage skyggeeffekter ved at man kan definere områder i et bilde hvor skygger kan eller ikke kan opptre.

En annen endring er en langt mer stillegående kjølevifte. Kjøleviften på 5800 var spesielt stor og støyende, men den skal nå erstattes av et kjølesystem tatt fra Nvidias arbeidsstasjonsløsninger. Dette skal blant annet tilby bedre luftgjennomstrømning og redusert viftestøy.

Skjermkort basert på FX 5900 vil ifølge News.com koste omtrent 400 dollar for standardutgaven og omtrent 500 dollar for Ultra-versjonen som blant annet skal være utstyrt med mer minne. Kortene ventes å komme i salg i juni.