GRAFIKKPROSESSOR

Vil jobbe mer for å få kunstig intelligens basert på Nvidia-GPUer inn i det offentlige

24. okt. 2016 - 15:00

Mens mange forbinder Nvidia med tradisjonelle grafikkort, har Nvidia i det siste også fokusert mer og mer på bruk av selskapets grafikkprosessorer (GPUer) til bruk i servere – blant annet innenfor kunstig intelligens og maskinlæring. 

Nå melder VentureBeat at Nvidia styrker sin satsning på dette området, og helt spesifikt kommer til å jobbe for å få offentlige etater – antagelig fortrinnsvis i USA – til å ta i bruk Nvidia-GPUer til bruk innenfor kunstig intelligens. 

– En av årsakene til at jeg reiser til Washington er at jeg vil snakke med en rekke kunder i regjeringen og finne ut hva de er mest interessert i og hva de vil finne ut, forteller Bill Dally i Nvidia i et intervju med VentureBeat. Dally snakket med nettstedet i forbindelse med at han skal holde et foredrag under en GPU-teknologikonferanse som Nvidia arrangerer denne uken.

Klarer ikke å behandle alt som samles inn

Han forteller at offentlige etater prosesserer store mengder bildedata i ulike former, samt data fra rekognosering – som fra fly, overvåkingskameraer eller fra soldater i felten. Problemet er at datamengden er så stor at man ikke klarer å behandle alt. 

Med såkalt «deep learning» – en avansert form for maskinlæring – vil systemene kunne bli bedre over tid etter hvert som de mottar mer informasjon. Nvidia håper nå at offentlige etater i større grad vil forstå hvordan denne typen kunstig intelligens er bedre enn tradisjonelle metoder for maskinlæring.

Gartner mener kunstig intelligens er en av de viktigste teknologitrendene i 2017 »

Det hvite hus la for et par uker siden frem en rapport der det ble anbefalt å prioritere investeringer i neste generasjon kunstig intelligens for å sikre at USA forble verdensledende innenfor kunstig intelligens. 

Nvidia har rundt 110 personer som forsker på kunstig intelligens. Selskaper kan leie GPU-kraft levert fra offentlige skyløsninger som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure eller IBM Softlayer, eller kjøpe GPUer for bruk i egne datasentere. 

Med disse grafikkortene skal Nvidia styrke sin posisjon innen kunstig intelligens:
8 Nvidia Tesla P40-kort skal kunne erstatte mer enn 140 CPU-baserte servere »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.