Nvidia vil inn på Intels hjemmebane

Nvidia skal bli store på integrerte grafikkløsninger til PC-er med Intel-prosessor.

Nvidia vil inn på Intels hjemmebane

Nvidia skal bli store på integrerte grafikkløsninger til PC-er med Intel-prosessor.

Nvidia er mest kjent for grafikkprosessorer montert på separate grafikkort, men leverer også mange integrerte grafikkløsninger. Ifølge Mercury Research har selskapet 62 prosent av markedet for slike løsninger til AMD-basert systemer, men i hovedkort for Intel-prosessorer er markedsandelen under 1 prosent.

Dette vil Nvidia gjøre noe med. Ifølge Wall Street Journal skal selskapet introdusere nye, integrert grafikkløsninger som er beregnet for PC-er som koster omkring 500 dollar. Ytelsesmessig skal brikkene være betydelig bedre enn Intels G33-løsning. Målet er at det aller meste av programvare og spill skal kunne kjøres problemfritt med de nye brikkene, men kanskje ikke med alle kvalitetsinnstillinger satt til høyeste nivå.

Ifølge Reuters skal brikkene hete GeForce 7150, 7100 og 7050. De skal støtte både dagens Intel-prosessorer og Penryn-brikkene som kommer i november.

- Uansett konkurranse tyder både Nvidias grafikkekspertise og anledningens størrelse at selskapets nye produkter vil gjøre det bra, sier analytikeren Jon Peddie til Wall Street Journal.

Avisen siterer også David Ragones, en produktsjef i Nvidia, som forteller at flere store hovedkortprodusenter har forpliktet seg til å benytte de nye brikkene. Kunngjøringer fra PC-produsenter som vil benytte disse hovedkortene, skal også kunne ventes om kort tid. De første systemene skal ifølge Ragones komme på markedet i oktober.

Til toppen