Nvidia vraket for neste Xbox

Nvidia tjener godt som grafikkleverandør til Microsofts spillkonsoll. Men for neste Xbox er de vraket til fordel for ATI.

Nvidia tjener godt som grafikkleverandør til Microsofts spillkonsoll. Men for neste Xbox er de vraket til fordel for ATI.

Nvidia utviklet spesielle grafikkbrikker for dagens første generasjons Xbox, og gjorde også et forsøk på å kapre kontrakten for grafikkbrikker til neste generasjon som antas å komme på markedet mot slutten av 2005. Selskapet sier til Reuters at de kom ikke fram til enighet med Microsoft om hensiktsmessige økonomiske betingelser.

Analytikerne mener Nvidia ikke var tilstrekkelig interessert i å videreføre samarbeidet med Microsoft, selv om krangelen om betalingen for brikkene til dagens Xbox ble forlikt. Andre mener selskapet også har kommet på teknologisk etterskudd. Man antar at Nvidia vil prøve å få til et samarbeid med en annen aktør på spillkonsollmarkedet, fortrinnsvis Sony.

ATI produserer i dag grafikkbrikker for spillkonsoller til Nintendo. Selskapet sier denne avtalen ikke vil påvirkes av den nye kontrakten med Microsoft. Vilkårene for Microsoft-kontrakten er ikke oppgitt, annet enn at det dreier seg om en royaltyordning med forskuddsutbetaling for å dekke utviklingskostnader.

ATI-aksjen spratt 13 prosent opp på Nasdaq-børsen, mens Nvidia-aksjen falt 3,5 prosent da nyheten ble kjent. Xbox antas å ha stått for opptil 20 prosent av Nvidias omsetning de siste to årene.

Til toppen